Všestranné skúšky stavačov Ostrava 2015

16.09.2015 08:07

Cez víkend 5. - 6. 9. 2015 sme sa s Linou zúčastnili všestranných skúšok poriadaných OMS Ostrava. Nakoľko na SVK moc tých VSS nie je, rozhodli sme sa skúsiť šťastie u bratov Čechov. 

Ubytovali nás u seba naši kamaráti Slavíkovci, ktorým takto veľmi pekne ďakujeme za prijatie a pohostinnosť. Bolo nám u vás super a všetko vynahradíme ;-)

Po príchode na miesto som ešte zistila, že čakateľa si prišiel urobiť aj chovateľ Jarda, tak už to bolo také menšie rodinné stretnutie :-)

Vylosovali sme si číslo 9 a išli sme na vodu. To bola naša klasika, okrem ochoty samé 4. Na veľkom poli som sa už poriadne zapotila. Spoločná poľovačka vypálila výborne za 4, kameň úrazu, naše kľudy prišli až na sólo hľadačke. Lina utrhnutá z reťaze prehľadala okrem svojej určenej plochy aj susedný revír :-D, bola ťažšie ovládateľná a preto sme sa systém dostali 2, čo nás automaticky hodilo do III.ceny. Rýchlosť a vytrvalosť za 4 (nič iné ani dostať nemohla, lebo ozaj to bola neúnavná raketa, tempo si držala celý čas), a čo ma veľmi potešilo - vystavovanie, postupovanie a nos - všetko za 4. Pekné až na ten záver, kedy prevetrala bažanta a kľudy boli ta tam...Nevadí, skúsime docviciť nabudúce. 

Malé pole bolo skúška nervov úplná, obe dohľadávky boli tesne pred koncom časového limitu, ale teda nevypadli sme :-D Strašne hlavne psychicky vyčerpaná po celom dni som dúfala, že les už bude ok. A bol nie že ok, bol výborny :-)

Okrem kľudov na stanovišti, kde si Linu vždy nechávam na remeni (známe své lidi :-D) sme les vyštvorkovali. Vidno, že práca v lese Linu nesmierne baví, bola pochválená za chuťovosť a rýchlosť pri práci s líškou. 

 

Boli to úžasné dva dni, po prvý krát sme s Linou dokončili dvojdňové zápolenie. Sľúbili sme si, že o rok si skúsime tento výsledok napraviť. 

Teraz už len oddych :-)

 

Ďakujeme všetkým za podporu, pomoc pri výcviku a držanie palcov. Moc si to vážime a sme si vedomé svojich chýb, ktoré sa pokúsime odstrániť :-)