Plánujeme vrh D

09.09.2017 09:49

V jeden nádherný a horúci víkend sme sa s Linou vybrali na výlet do Maďarska za krásnym psom českého pôvodu - Drakom z Tišnovských revírů. A odmiesli sme si odtiaľ malé suveníry :-) Už sa nevieme dočkať príchodu vrhu "D" Viva la Vizsla!

Drak je nádherný pes silnej kostry, s hlbokým hrudníkom, dostatočným predhrudím, rovným chrbtom a vynikajúcim uhlením. Má silne samčiu hlavu, dobre nasadený a nesený chvost a úžasnú povahu. Drak je využívaný predovšetkým v poľovnej praxi a hoci s ním majitelia neobrážajú výstavy, exteriérovo je to veľmi vydarený jedinec, ktorý Linu dopĺňa presne tam, kde jej niečo chýba.

Drak má predovšetkým vynikajúci rodokmeň, čo bol jeden z hlavných dôvodov, prečo som si ho vybrala na krytie. Tišnovské revíry je podľa môjho názoru najlepšia pracovná chovateľská stanica minimálne v strednej Európe. Zakladateľkou chovu je neuveriteľná Diansa z Panských lesů, medzinárodná šampiónka práce. Stanica, kde bolo odchovaných niekoľko fantastických pracovných jedincov, za všetkých spomeniem fenu Arany z Tišnovských revírů, víťazku Memoriálu Karla Podhájskeho a Dunu z Tišnovských revírů, víťazku Európskeho pohára maďarských stavačov. Mnoho jedincov z tohto chovu dodnes pôsobí alebo pôsobilo v chovateľských staniciach naprieč Európou a ja som nesmierne šťastná, že som dostala možnosť preniesť tento rodokmeň aj do slovenského chovu. Ide o prvé Drakovo krytie na Slovensku.

Dúfam, že šteniatka splnia naše očakávania, budú silné, zdravé a podedia od svojich rodičov, prarodičov a praprarodičov len to najlepšie.

Držte palce, aby Lina všetko zvládla bez problémov.