Memoriál Alexandra Mészároša 2015

16.09.2015 08:27

Tento rok sa Lina aj Ami zúčastnili MAMu (pole-voda-ohrádka) poriadaného klubom chovateľov maďarských stavačov. Na memoriál nastúpilo v sobotu ráno 24 psov a dokončilo iba 11. Skúšalo sa podľa nového prísneho CACITového skúšobného poriadku, na čom pohoreli mnohí psi. 

Začínalo sa prvou disciplínou ohrádka, kde obe naše sučky predviedli peknú prácu a obe dostali za 4.

V sobotu si Lina vyžrebolava vodu a Ami pole. 

Lina predviedla na vode klasicky spoľahlivú prácu a po prvom dni sme boli spokojné v I. cene. Ami bohužiaľ na veľkom poli padla do II. ceny, kvôli limitnej známke z vystavovania. Na CACIToých skúškach prichádza do úvahy na I. cenu z vystavovania iba známka 4, čo Ami po malom zaváhaní nezvládla a známka 3 ju nešťastne posunula do druhej ceny. 

V nedeľu bola Ami na vode bezchybná a MAM dobehala v II. cene. Lina na veľkom poli klasicky zlyhala na kľudoch a po prehnaní bažanta dostala zaslúžene 0 a zo súťaže sme vypadli. 

Skúšky boli naozaj veľmi náročné a prísne hodnotené. Hold na vrcholových skúškach nie každý môže štartovať a aspoň vidíme, čo všetko nám ešte treba vylepšiť. 

 

Ako skúsenosť boli oba dni skvelé, atmosféra príjemná a skúšky výborne zorganizované. Ďakujeme všetkým za podporu, pomoc pri výcviku a gratulujeme víťazom aj porazeným :-)

 

Lina ohrádka

Ami ohrádka