Ami je všestranná chovná fena!

24.08.2015 08:38

V dňoch 15. a 16. 8. 2015 sa Ami s majiteľom a vodičom Dominikom zúčastnila všestranných skúšok organizovaných Klubom chovateľov nemeckých krátkosrstých stavačov. Spočiatku sme si mysleli, že sa nám na skúšku neujde miesto, lebo Ami bola ako tretí náhradník. Vo štvrtok pred skúškami mi však zazvonil telefón a Lacko Banás mi oznámil že miesto sa uvoľnilo :) Všetok ostatný program išiel mimo (mali sme prihlásené aj ďalšie tréningové skúšky v ČR) a účasť sme potvrdili. 

V sobotu sme kvôli horúčavám začínali veľmi skoro poľnými disciplínami. Všetko bolo fajn až kým sa Ami nedostala na sólo hľadačku, slnko už pražilo a rozhodcovia ju nechali vysmažiť sa celých 25 minút v plnom tempe (zatiaľ čo ostatní hľadali cca 10 min). Chúďa skoro skolabovala, a nanešťastie neprišla do zveri, tak sa rozhodli jej ju ešte vyložiť. Keď ju však videli v akom je v tej horúčave stave, dovolili nám poriadnu prestávku a na pole sme sa vrátili až keď sme ukončili vodnú prácu.Vďaka za túto ústretovosť. 

Medzitým Ami vyštvorkovala vodu iba s jednou trojkou a vrátili sme sa na pole, kde jej bola vyložená zver. Zvyšné disciplíny zvládla a po prvom dni sme odchádzali s peknými známkami. 

V nedeľu nás čakal les, ktorý opäť začal štvorkami. Znížené známky boli iba pri odovzdávaní líšky, lebo cez to husté malinčie chudera nevedela ako sa s tou líškou v papuli dostať naspäť :D Za jeden povel známka dolu. Ešte nás trochu potrápila pri vlečke, čo bolo najdlhších 10 minút v mojom živote :D ale nakoniec to do limitu stihla a známky nás stále držali v 1.cene :) Všetko ostatné za 4 :)

 

Neuveriteľne unavení, aj trochu vystresovaní Ami a Dominik dobehali VSS v 1. cene a čerešničkou na torte bol titul CACT :)

 

Ďakujeme všetkým, čo sa pričinili aby sa skúšky uskutočnili a vďaka za možnosť predviesť prácu maďara pri takej obrovskej nemeckej presile :)